FAQ

Waarom de naam HeartCuddles?

De producten worden gemaakt met veel Heart, wij “knuffelen” uw hart met ons hart! De slimpies onder ons, hadden deze woordspeling (en ja, ja, ook de letterlijke vertaling 😁) al door natuurlijk.

Waarom heeft het logo een lege plek?

Mocht dit je al zijn opgevallen, LOL! Dit hebben wij gedaan omdat wij altijd ruimte laten voor jouw eigen popje/personage, er is werkelijk plek voor iedereen bij HeartCuddles. Wij willen heel graag uitdragen dat iedereen wordt herkent en erkent, we leven in een inclusieve samenleving!

Eh…Inclusief!? Bedoel je niet exclusief?

Nee, wij maken weliswaar exclusieve poppen, deze zijn echter inclusief omdat bij ons iedereen telt, ongeacht, leeftijd, afkomst, religie, handicap of partnervoorkeur.

Waarom hebben de gezins-poppen geen gezicht?

De gezins-poppen en de poppetjes in ons logo, zijn bewust antroposofisch, dus zonder duidelijke kenmerken in het gezicht, omdat wij de fantasie willen stimuleren voor zowel oud als jong. Door uiterlijke kenmerken weg te laten kun je de pop deelgenoot laten zijn van iedere gemoedstoestand. Ben jij of is jouw kind verdrietig, dan kan het als vervelend worden ervaren dat jouw pop je aanstaart met een grote grijns.

De gezinspoppen kunnen ook goed worden afgenomen door mensen met een islamitische afkomst die dit gegeven op prijs stellen.

Uiteraard is het ook mogelijk om op verzoek de gezichten wel vorm te geven, net zoals het ook mogelijk is om de kleinere popjes zonder gezicht te maken, dit is geen probleem. Wel leert de ervaring dat als u de poppen als decoratie in huis plaatst dat een “gezichtloze” pop meer rust uitstraalt in uw interieur.

Deze webshop is nog niet actief, hoe kan ik dan een product van HeartCuddles bestellen?

U kunt de HeartCuddles al wel kopen en bestellen via Etsy

Heeft u echter een popje, gezins-pop of dome die u door ons op maat of aangepast wilt laten maken, neemt u dan alstublieft contact met ons op via info@heartcuddles.nl. Geef in een kort bericht aan wat uw wensen zijn (huid-, haar-, oog- en kledingkleur) en wij sturen u binnen 48 uur een tegenbericht met hierin de mogelijkheden, prijs inclusief btw en eventuele verzendkosten. Gaat u akkoord, sturen wij een factuur. Is deze voldaan, gaan wij met Heart aan de slag en verzenden wij, met een gemiddelde verwerkingstijd van 3 tot 5 werkdagen, u uw HeartCuddles bestelling.

Heeft u een ander idee en vraagt u zich af of er een mogelijkheid is dat wij het gewenste idee voor u maken, kunt u dit kenbaar maken in een mailbericht via info@heartcuddles.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om in overleg te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Let op, geen vraag is te gek!

Waarvan worden HeartCuddles gemaakt en met wat voor materialen?

HeartCuddles worden van zowel gerecyclede als nieuwe stoffen gemaakt, het lijfje is van nieuw materiaal en de aankleding is veelal van gerecyclede stoffen, de haren zijn vaak van wol, mix wol en polyester/acryl of katoen, dit laatste geldt ook voor de geborduurde gezichtjes. Ook worden bij de gezins-poppen nylonharen gebruikt. Alle poppen worden gevuld met een acryl vulling. De geverfde gezichtjes worden geverfd met textielverf, deze verf is op waterbasis, niet giftig en biologisch afbreekbaar. 

Let op: omdat wij met gerecyclede stoffen werken is het soms voor ons niet precies te achterhalen wat voor stof de aankleding van de pop is. Uiteraard worden alle stoffen, voordat de productie start, eerst gewassen met Neutral wasmiddel (parfumvrij, hypoallergeen, milieuvriendelijk, huidvriendelijk).

Kunnen HeartCuddles worden gewassen?

Wij raden af de HeartCuddles in de wasmachine te doen en/of geheel onder te dompelen in water. Wij adviseren het zogenoemde “spot cleaning”, het schoonmaken van de vlek. Aangezien de poppen uit verschillende materialen zijn gemaakt kunnen wij niet garanderen of alle gebruikte materialen op dezelfde manier reageren als u de poppen in zijn geheel zou wassen.